woensdag 1 februari 2017

Teakdek opnieuw kitten

Een ouder teakdek op een zeiljacht kan een last zijn. In ieder geval moet u al het rubber uit de groeven halen en opnieuw rubberen. Ik wil mijn teakdek opnieuw inkitten.


Wij doen altijd netjes binnen de lijntjes kitten , afsnijden en dan nog . Gelijk losse houtproppen boven de schroeven vernieuwen (ik zie er één met gupa gestopt) 7. Ons teakdek heeft loszittende kitnaden.

Deze moeten verwijderd worden en daarna opnieuw ingekit worden. Teakfineer is het veelal niet waard om opnieuw te kitten. Wanneer de ondergrond hieraan voldoet kunt u het teakdek hierop.


Voor het vervaardigen van een teakdek mag uitsluitend kwalitatief. Ik heb kortgeleden een ander schip gekocht en wil nu het teakdek op. Een lekkende kitnaad in je teakdek is funest voor het onderdek. Zo ontdek je het lek en vervang je de.


Heeft u al jaren de wens een prachtig teakdek op uw boot te laten leggen, maak.

Ook voor onderhou bijvoorbeeld het verwijderen en opnieuw aanbrengen van. Het mooiste resultaat krijgt u door oude kit te verwijderen, goed ontvetten en opnieuw afkitten. In de optiek van Broekhof Jachtbouw is dat een teakdek van voldoende dikte, met. De naden uitzagen, opnieuw kitten en schuren is bij een goed aangebracht . Ik was van plan om de rubberen kitnaden te verwijderen met een Fein multitool , deze opnieuw in te rubberen en het dek daarna vlak te . Voor het teakdek op een houten of polyester ondergrond gebruiken wij mm.


Teakdek opnieuw rubberen en schuren vanaf € 47- per vierkante meter. Opnieuw kitten van de buitenrand van het teakdek aansluiting op de romp over een lengte van . Een teakdek is een sieraad op uw sloep, jacht of schip. Verwijderen teakdek , teakdelen schoongemaakt en weer terugplaatsen in Sikaflex rubbercompound en daarna opnieuw de naden gekit met Sikaflex.


Sikaflex kitten en Sikaflex lijm zijn speciaal voor de jacht- en scheepsbouw ontwikkeld en. Ben nu bezig met het teakdek , wat naden opnieuw kitten. Een heerlijk schip voor nog vele jaren . Gebruik nooit zuren als oxaalzuur (ontweringswater) etc.


Kleine losse stukjes kun je opnieuw rubberen. Vervolgens kun je de plekken primeren (bij gebruik van PU- kitten als Sikaflex 2of 291DC) of niet . Wachtwoord om opnieuw in te stellen.

En zit er roest onder ,dan alles eraf en opnieuw beginnen, of alles eraf. Ik heb in de kuip teakdek mooi hoor,maar je moet er wel voorzorgen . Voordat je er een nieuw teakdek oplegt moet je eerst de oude verwijderen toch ? En vervolgens weergeheel opnieuw opbouwen. De bedoeling van deze post is de voor- en nadelen van een teakdek op een rijtje te krijgen. Je kan het wel kitten ,maar op het moment dat je dat moet doen dan zit het vocht eral. Het opnieuw rubberen en, waar nodig, herstellen van teakdek op een zeilschip.


De werkzaamheden aan het teakdek gaan gestaag voort. Vervolgens moeten we nog de latjes los halen, opnieuw kitten en weer rubberen. Uit ervaring is gebleken dat de kitnaden na jaren los kunnen laten en het teak opnieuw gerubberd moet worden. Wees daarom op tijd en laat uw teakdek goed onderhouden.


Dit zijn een van de meest gebruikte kitten in de marine wereld. Tast SEMCO de deknaden van mijn teakdek aan? Soms kan enkele malen opnieuw cleanen het resultaat verbeteren.


Het teakdek wordt nu geschuurd en ziet er bijna als nieuw uit. Bij een te hoge warmte, voornamelijk door zon, kan een teakdek zo heet worden. Bestaande GPS Furuno GPmet bijbehorende Navtex opnieuw bekabeld. Teakdek renovatie, reparatie, opnieuw afkitten, opschuren.


Voor interieur of repareren teakdek ? Of voor het vervangen of repareren van een teakdek ? En zo nog een gedachte: coulan op een teakdek wordt wel spekglad! Momenteel ben ik bezig voorbereidingen te treffen om een teakdek op de kajuit te. Moet ik de kit eruit halen, schuren lakken en dan opnieuw kitten ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts